Starten met een nieuwe periode

Ieder mens maakt tussen de leeftijden 16 en +/- 25 jaar een intense ontwikkeling door, op weg van adolescent naar volwassene. Dat noemt Route 18 het ‘transitieproces’. Vooral voor jongeren met een beperking verloopt dit proces erg stroef. Het sociale leven, wat je doet op een dag en hoe ga je om met geld bijvoorbeeld. Maar ook seksuele ontwikkeling en zelfontplooiing is van levensbelang in deze leeftijdsfase. Dat daarnaast de zorg in Nederland een harde grens trekt op het moment dat je 18 wordt maakt alles extra lastig.
Header

Van het kastje naar muur

Niet alleen de jongeren zelf lopen tegen torenhoge muren op. Ook de ouders/verzorgers, betrokken artsen en andere begeleiders. De zorgprocessen lopen kriskras door elkaar en iedereen is alleen verantwoordelijk voor zijn eigen eiland. Van een multidisciplinaire aanpak is geen sprake terwijl dat juist zo belangrijk is. Want zodra er lange tijd geen zichtbare resultaten worden geboekt veroorzaakt dat onnodige onzekerheid en misère.

Deze onzekerheid kan op lange termijn zelfs omslaan naar psychische of lichamelijke klachten, die vervolgens ook weer behandeld moeten worden. De discontinuïteit en harde onderbreking in zorg is hier de grootste aanstichter van. Om die reden is een Route 18 traject (met transitiebegeleider) altijd een traject dat een aantal jaar duurt. Zo staan we langdurend naast de jongere, jullie als ouders/verzorgers en de overige zorgprofessionals.

Ontdek ons stappenplan

De aanpak van Route 18

Wij zijn een zorgorganisatie die breekt met reguliere zorgpaden. We geloven niet in een snelle oplossing. Bij Route 18 krijgen thuiswonende jongeren met een neurologische aandoening en/of lichamelijke beperking vanaf hun 16e een MAAT toegewezen. Dat is een Maatje Als Aanwezige Transitiebegeleider die een aantal jaar meeloopt en bemiddelt vanuit een multidisciplinair oogpunt. Onze transitiebegeleiders komen bij jullie thuis aan tafel en heeft deskundige ervaring op alle zorggebieden én het sociale domein.

Ik wil meer weten!

Waar het écht om draait.

Route 18 draait om leven, écht kunnen leven. Sociale contacten, warmte en plezier maken het leven mooi. Geluk komt voort uit het delen van deze momenten met mensen die je liefhebt en waarmee je kunt lachen én huilen.

Wij helpen jullie bij de transitie van jullie kind naar volwassene. Om dit goed te kunnen doen vragen we wel om 100% commitment. We gaan dit traject namelijk samen aan. Zijn jullie klaar om de eerste stap te zetten? Let’s do this together!

Start het traject

Vragen? Neem contact op!

Ben je nieuwsgierig geworden naar het Route 18 traject? We staan altijd open voor een verkennend gesprek om jouw vragen te beantwoorden.

Spreken we je snel?

© 2024 Route 18 - Alle rechten voorbehouden